Digikerho verkossa

Tiistai

 kello 17.30-18.45

Paikka: Verkkokurssi: klikkaa linkkiä https://tinyurl.com/9mhzhaf4

Timothy Perola

+34 634 370399

digi@suomela.info

Teksti:

Digikerho järjestetään loppuvuoden 2023 etänä ja kerho alkaa poikkeuksellisesti klo 17:30

Aiheena: 

28.11.2023 - Sähköpostiongelmat, puhelimen täyttyminen

5.12.2023 - Tekoäly - Missä mennään ja miten käyttöön

12.12.2023 - Kuvat ja videot

19.12.2023 - Tiedon tallennus ja varmuuskopiointi

26.12.2023 - Joulu - Ei kerhoa

2.1.2024 - Uuden vuoden loma - Ei kerhoa

https://www.suomela.info/harrastukset/digikerho/

Vetäjänä Timothy Perola

WhatsApp +34 634 370 399

https://fugenvarami.es/

Suomelan jäsenille 20 % alennus laitteiden ja ohjelmistojen asennuksesta ja päivityksistä. 

Digikerho on suunnattu Suomelan jäsenille, jotka haluavat laajentaa ymmärrystään nykypäivän digitaalisista aiheista ja taitojaan digitaalisen maailman kanssa. Digikerho tarjoaa turvallisen ja kannustavan ympäristön oppia, kysyä kysymyksiä ja tutkia digitaalista maailmaa.

Digikerho on loistava tilaisuus Suomelan jäsenille päästä käsiksi digitaaliseen maailmaan, oppia uusia taitoja ja ymmärtää paremmin nykyteknologiaa. Se tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen ja kokemusten jakamiseen muiden samanhenkisten jäsenten kanssa.

Kerhon tavoitteet:

 1. Digitaalinen turvallisuus: Ymmärtää, miten suojata itsensä ja tietonsa verkossa, ja miten tunnistaa mahdolliset uhat ja huijaukset.

2. Sosiaalinen media: Tutustuminen eri sosiaalisen median alustoihin, niiden käyttöön ja ymmärrys niiden merkityksestä nykypäivänä.

 3. Tiedon hankkiminen ja arviointi: Opitaan arvioimaan verkkosisältöä kriittisesti ja tunnistamaan luotettavat lähteet.

 4. Tekoäly: Esittely tekoälyn peruskäsitteistä ja sen merkityksestä nykymaailmassa. Missä tekoälyyn voi tutustua.

 5. Kuvat ja videot: Tutustuminen digikuvauksen perusteisiin. Opitaan käyttämään yksinkertaisia työkaluja kuvien ja videoiden muokkaamiseen.

 6. Tiedon tallennus ja varmuuskopiointi: Esittely erilaisista tallennusratkaisuista kuten pilvipalveluista, ulkoisista tallennusasemista ja massamuisteista. Käydään läpi varmuuskopioinnin tärkeys ja perusteet.

 7. Materiaalin julkaiseminen: Opastus materiaalin julkaisemiseen sosiaalisessa mediassa ja ymmärrys siitä, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia liittyy julkaistuun materiaaliin.

 8. Ohjelmistot: Tutustutaan maksullisiin ja maksuttomiin ohjelmistoihin ja niiden käyttöön.

Vetäjä: 

Yrittäjä ja liiketoimintakonsultti MBA Timothy Perola, jolla on yli 30 vuoden kokemus ICT- ja fintech-aloilta sekä media- ja akateemisissa tehtävissä Suomessa ja maailmalla.

  • ”Digimaailma ja sen mahdollisuudet ovat aina kiehtoneet minua, ja nyt haluan jakaa osaamiseni ja intohimoni kanssanne Suomelan digikerhossa. Yhdessä voimme tutkia digitaalisen maailman uusia ulottuvuuksia, oppia toisiltamme ja tehdä upeita projekteja”.

Digikerhossa noudatetaan suomen Digi- ja väestötietoviraston (DVV) digituen eettisiä ohjeita, joiden tarkoituksena on edistää turvallista ja laadukasta digitukea, joka toteutetaan molempien osapuolten yhteisymmärryksessä. Digikerhon vetäjä on suorittanut DVV:n digitukija-osaamismerkit: Eettinen ohjeistus, ohjaustaidot, digitaidot ja monikulttuuriset ohjaustaidot.