Skip to content

Oopperaretket

Syksylle 2018 suunnitellaan ohjelmaa. Tiedote myöhemmin.

________________

Alla on edellisen toimintakauden informaatiota.

OOPPERAA JA BALETTIA FUENGIROLASSA  2017

Ihanat, upeat, suositut oopperat: Puccinin La Boheme ja Verdin Don Carlos lokakuussa.

Suorina lähetyksinä Lontoon Covent Gardenista ja Pariisin Nacional Oopperasta ja Don Carloksena vieläpä tähtitenori Jonas Kaufmann!  Marras- ja joulukuussa on balettien vuoro. Ensin marraskuussa Ludwig Minkusin Baletti Don Quijote ja sitten joulukuussa Pjotr Tchaikovskyn Pähkinänsärkijä.
Seuraavana on Verdin ooppera Don Carlos to 19.10. klo 17.45, HUOMIOI AIKA! Tästä syystä myös teosesittely aloitetaan aikaisin ja oopperaklubi tapaa jo klo 15.00 Suomelan toimiston aulassa. Erityisen mielenkiintoista on nähdä ja kuulla Don Carloksena tenori Jonas Kaufmannin osasuoritus. Ja Pariisin Nacional Ooppera on ennenkin yllättänyt myös ohjauksellaan. Tulossa on todella mielenkiintoinen kausi.
Tervetuloa mukaan kaikki entiset ja uudet oopperan ystävät!

LÄHDE KATSOMAAN BALETTIA MARRASKUUSSA -17

Marraskuussa Miramarin Ostoskeskuksen Cine Sur elokuvateatteri tarjoaa nähtäväksi balettia Wienistä, Wienin Valtionbaletin esittämänä. Ohjelmassa on Ludwig Minkusin baletti Don Quijote. Kapellimestari Kevin Rhodes, koreografia Manuel Legris, Rudolf Nureyev ja Marius Petipa. Tähtitanssijoina Kamil Pavelka, Christoph Wenzel, Maria Yakovleva, Denys Cherevychko ja Gabor Oberegger.
Teosesittely Suomelan tston aulassa alkaa to 16.11. klo 18, esitys Miramarissa klo 20.00. Menemme yhdessä joko yksityisautoilla tai bussilla. Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja Riitta Mujuselta puh +34 677878109

Huomio! Olkaa tarkkoina, MISSÄ milloinkin kukin esitys esitetään!
Teosesittely on kuitenkin aina n. 2 h ennen kutakin esitystä Suomelan toimiston aulassa, mistä lähdetään yhdessä katsomaan esitystä oikeaan paikkaan.
Jos haluat tietää alennuslipuista, tule teosesittelyyn!

SUOMELAN OOPPERAKLUBI Oopperaklubi perustettiin oopperan ja baletin ystävien harrastuspiiriksi. Haluttiin tilaisuus kokea ja keskustella nähtävistä musiikkielämyksistä. Haluttiin tietää enemmän esitettävästä teoksesta, sen säveltäjästä, libretosta eli tapahtumien kulusta sekä solisteista ja mennä yhdessä katsomaan esitystä, joka on lähellä. Oopperaklubissa tutustutaan noin kahdesti kuukaudessa kulloiseenkin esitykseen Suomelan toimiston aulassa noin pari tuntia ennen kutakin esitystä. Miksi kannattaa tulla tutustumaan teokseen? Siksi, että esityksessä tuntee saavansa varsinaisen kielikylvyn. Jos ei ole kielinero tai jos ei etukäteen tiedä, mitä on tapahtumassa, ei siitä ihan helposti saa selvää. Koska esitykset tulevat eri puolilta Eurooppaa, käytetään niissä kunkin maan kieltä. Nyt joulukuussa esitykset tulevat Brysselistä ja Bregenzin oopperajuhlilta. Saattaa olla, ettei kuulla edes englantia. Solistit laulavat usein myös italiaksi. Ja vaikka he laulaisivat suomeksi, mitä ei ole vielä tapahtunut, ei kuulija ikävä kyllä ehkä saa sanoista selvää. Teksti taas on täällä tietysti espanjaksi, joten espanjantaitoiset hyötyvät siitä. Kannattaa siis tulla tutustumaan etukäteen kuhunkin esitykseen ja sen esittäjiin, niin saa paremman nautinnon koko oopperasta ja tietää, mitä milloinkin on näyttämöllä tapahtumassa. Oopperoiden ja yleensä klassisen musiikin ystävien mahdollisuus saada kuulla rakastamaansa musiikkia oli aikaisemmin täällä Fuengirolassa hyvin harvinaista. Oli tietysti mahdollista kuunnella kotona Radio Classicia, soittaa omia levyjä tai nähdä televisiosta lauantaina tai sunnuntaina aikaisin aamulla (tv 2) pari konserttia. Sekin oli ja on edelleen mukava lisä. Ja tottakai silloin tällöin oli täällä joitakin konsertteja, mutta ei juuri koskaan oopperaa. Uusi tekniikka on nyt tullut avuksemme. Saamme täällä Fuengirolassa, kuten monissa muissakin kaupungeissa, nähdä ja kuulla upeita oopperoita ja baletteja Euroopan metropoleista huippuluokan solistien esittäminä Miramar-ostoskeskuksen Cine Sur-elokuvateatterin lepotuolissa istuen. Esitykset on toteutettu sekä äänitysteknisesti että visuaalisesti erinomaisesti ja vieläpä edulliseen hintaan, johon sisältyy myös väliaikatarjoilu.