Oopperaretket

OOPPEROITA JA BALETTEJA FUENGIROLASSA helmikuussa

Ensimmäiseksi näemme täysin tuntemattoman teoksen, otan selvää siitä.
Se esitetään Cine Alfilissa (Eläintarhan vieressä)
Ke 8.2.-17 Wayne Mcgregor, Woolf Works, The Royal Opera House London
Teosesittely alkaa klo 18.00 Suomelan toimiston aulassa, esitys alkaa Alfilissa klo 20.15

Seuraavaksi on oopperaa Miramarissa, Cine Sur issa, suorana Pariisista
To 16.2.-17 Wolfgang Amadeus Mozart, Cosi Fan Tutte, Palais Garnier, Paris
Kapellimestarina Philippe Jordan, johtana A. De Keersmaeker
Solisteina Jacquelyn Wagner ja Michele Lasier
Teosesittely alkaa JO KLO 17.15 Suomelan toimiston aulassa ja ooppera alkaa klo 19.15

Vaihtoehtona samana iltana on cine Alfilissa Konsertti New Yorkista, Lincoln Centeristä
Toistaiseksi ei ole tarkempia tietoja solisteista, ainoastaan on mainittu New Yorkin Philharmonikot ja kons. nimi La Dolce Vita, la Musica Del Cine Italiano, alkaa klo 20.30

Sitten taas balettia molemmissa elokuvateattereissa
Ti 28.2.-17 Pjotr Iljits Tchaikovsky, Prinsessa Ruusunen, Royal Opera House London
Kapellimestarina Koen Kessels ja Koreografina Marius Petipa
Teosesittely alkaa klo 18.00 Suomelan tston aulassa ja esitys Miramarissa klo 20.00

Huomio! Olkaa tarkkoina, MISSÄ milloinkin kukin esitys esitetään!
Teosesittely on kuitenkin aina n. 2 h ennen kutakin esitystä Suomelan toimiston aulassa, mistä lähdetään yhdessä katsomaan esitystä oikeaan paikkaan.
Jos haluat tietää alennuslipuista, tule teosesittelyyn!

Tervetuloa mukaan! Riitta Mujunen

SUOMELAN OOPPERAKLUBI Oopperaklubi perustettiin oopperan ja baletin ystävien harrastuspiiriksi. Haluttiin tilaisuus kokea ja keskustella nähtävistä musiikkielämyksistä. Haluttiin tietää enemmän esitettävästä teoksesta, sen säveltäjästä, libretosta eli tapahtumien kulusta sekä solisteista ja mennä yhdessä katsomaan esitystä, joka on lähellä. Oopperaklubissa tutustutaan noin kahdesti kuukaudessa kulloiseenkin esitykseen Suomelan toimiston aulassa noin pari tuntia ennen kutakin esitystä. Miksi kannattaa tulla tutustumaan teokseen? Siksi, että esityksessä tuntee saavansa varsinaisen kielikylvyn. Jos ei ole kielinero tai jos ei etukäteen tiedä, mitä on tapahtumassa, ei siitä ihan helposti saa selvää. Koska esitykset tulevat eri puolilta Eurooppaa, käytetään niissä kunkin maan kieltä. Nyt joulukuussa esitykset tulevat Brysselistä ja Bregenzin oopperajuhlilta. Saattaa olla, ettei kuulla edes englantia. Solistit laulavat usein myös italiaksi. Ja vaikka he laulaisivat suomeksi, mitä ei ole vielä tapahtunut, ei kuulija ikävä kyllä ehkä saa sanoista selvää. Teksti taas on täällä tietysti espanjaksi, joten espanjantaitoiset hyötyvät siitä. Kannattaa siis tulla tutustumaan etukäteen kuhunkin esitykseen ja sen esittäjiin, niin saa paremman nautinnon koko oopperasta ja tietää, mitä milloinkin on näyttämöllä tapahtumassa. Oopperoiden ja yleensä klassisen musiikin ystävien mahdollisuus saada kuulla rakastamaansa musiikkia oli aikaisemmin täällä Fuengirolassa hyvin harvinaista. Oli tietysti mahdollista kuunnella kotona Radio Classicia, soittaa omia levyjä tai nähdä televisiosta lauantaina tai sunnuntaina aikaisin aamulla (tv 2) pari konserttia. Sekin oli ja on edelleen mukava lisä. Ja tottakai silloin tällöin oli täällä joitakin konsertteja, mutta ei juuri koskaan oopperaa. Uusi tekniikka on nyt tullut avuksemme. Saamme täällä Fuengirolassa, kuten monissa muissakin kaupungeissa, nähdä ja kuulla upeita oopperoita ja baletteja Euroopan metropoleista huippuluokan solistien esittäminä Miramar-ostoskeskuksen Cine Sur-elokuvateatterin lepotuolissa istuen. Esitykset on toteutettu sekä äänitysteknisesti että visuaalisesti erinomaisesti ja vieläpä edulliseen hintaan, johon sisältyy myös väliaikatarjoilu.